19 nov. 2015

Micul meu grup mastermind

Acum cu aproape un an în urmă am reuşit să înfiinţez la mine acasă un grup mititel şi creativ de mastermind. În jurul meu le-am adunat le Alina şi Moni şi ne-am început timid drumul împreună prin jungla Etsy-ului.


Despre grupurile mastermind am citit cândva pe un blog de marketing şi ideea mi-a surâs din prima. Până am reuşit să îmi fac curaj şi să o pun însă în practică a durat ceva, dar cred că a fost una din cele mai bune decizii pe care am luat-o în ultimul an.





Nu o să insist asupra regurilor dintr-un grup mastermind, pentru că e ceva ce puteţi gugăli cu uşurinţă, iar ceea ce facem noi nici nu se mai încadrează cu atâta stricteţe în limitele şi regulile de care am citit la început, dar vreau să va spun cam ce rost are să încercaţi şi voi. Noi am pornit de la ideea unor întâlniri regulate cu program fix în care fiecare vine şi cere ajutor celorlate dar am ratat modelul de la prima întâlnire. De la o întâlnire scurtă şi la obiect ne-am întis din prima până târziu în noapte cu dezbateri şi idei de tot felul. Ne-am zis că nah, am avut multe de povestit la început şi că la următoarele întâlniri vom fi mai concise şi efficiente, se pare că nu reuşim nici acum, după un an să terminăm cu vorbitul înainte de miezul nopţii, ceea ce înseamnă că vorbim 5 ore fără pauze majore. Până acum însă nu ne-a deranjat pe nici una aspectul ăsta :)


Acum vă gândiţi cu siguranță: ce Dumnezeu pot vorbi fetele aste atât? Ei ,vorbim cam despre toate, despre produsele noastre, strategii de marketing, tehnici de lipit sau cusut, ambalaje, prezentare, branding, preţuri, etc .. deci cam tot ce înseamnă un business online, aşa că, de material de discuţie, nu ducem lipsă.



De ce mi se pare cea mai bună hotărâre pe care am luat-o în ultimul an? E simplu, imaginaţi-vă că mergeţi la un drum lung şi greu presărat cu tot felul de obstacole, oare cum credeţi că e mai simplu să săriţi peste hopurile cele mai mari: singur sau umăr la umăr cu alte două persoane ce se lupta să îşi croiască acelaşi drum?


Nu aş fi crezut că întâlnirile pe care le avem vor fi atât de motivante şi emoţionante, pe alocuri, dar nu aş vrea să mai fiu nevoită acum să mă bucur singură de o descoperire de marketing sau de o vânzare neaşteptată, şi nici nu aş vrea să nu am pe cineva căruia să îi pot poveşti dezamăgirile și greutățile pe care le întâmpin şi să ştiu că mă înţelege deplin, căci a trecut şi el prin ce trec eu acum. Ceea ce a început ca o întâlnire de afaceri s-a transormat într-o prietenie sinceră ce sper să dureze mult de acum înainte.


Ca şi concluzie aş zice: oameni creativi din toate colţurile adunaţi-va, învingeţi-va timiditatea şi întâlniţi-vă că nu vor ieşi decât lucruri bune din astfel de întâlniri !

2 comentarii:

  1. Mersi, Arabela! Nu mai auzisem de mastermind, dar cred că e o idee foarte bună mai ales pentru cei care muncesc de acasă şi duc lipsa feedback-ului unui coleg de breaslă. O să gugălesc regulile ;) Spor şi mulţumiri de împărtăşire!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, ideea e buna pentru oricine, caci greu gasesti pe cineva sa iti dea un feedback obiectiv.

    RăspundețiȘtergere

AddThis