26 dec. 2012

Cum sa transformi un PET intr-o vaza


Materiale necesare: 
-sticla de plastic 
-vopsea spray
-lac spray
-foarfeca
-lumanare
-pistol cu plastic lichid
-marker
-rigla
-ac


Incepeti sa vopsiti sticla cu vopsea spray, eu am ales bronz pentru ca asta am avut-o prin casa. Genul asta de culori (bronz, auriu, argintiu) le puteti gasi in preajma sarbatorilor pe la supermarket-uri si sunt de obicei mai ieftine decat cele de la magazinele specializate. Pentru a avea o rezistenta mai buna ( caci plasticul nu e cel mai bun suport pentru vopsea) eu am dat un strat de lac transparent, tot spray, ca se uniformizeaza mai bine.

Dupa ce s-a uscat vopseaua puteti masura inaltimea la care doriti sa taiati viitoarea vaza. Masurati toate laturile si trasati o linie subtire cu un marker, pentru a va asigura ca vaza va iesi cat de cat dreapta. Taiati apoi sticla de-a lungul marcajului trasat. Pentru a va usura munca puteti incepe sa taiati intr-o margine cu un cutit bun cu zimti, iar dupa ce aveti o gaura suficent de mare continuati cu o foarfeca bine ascutita. Astfel veti avea margini drepte si controlul cel mai bun la taiere.
Dintr-o alta sicla decupati floricele si deasupra flacarii unei lumanari ondulati petalele florii decupate. Nu va apropiati prea tare de flacara caci vi se va innegri plasticul, sau chiar va lua foc. Etapa asta va va lua putin pana reusiti sa o stapaniti cum vreti, dar e cea mai amuzanta :)
 Dupa ce ati facut suficente floricele de plastic le puteti lipi de vaza cu un pistol cu plastic lichid.
Atentie la degete pistolul si plasticul se incing destul de tare si pot provoca arsuri !
 Cam asta ar fi teoria, cu practica ramane sa exersati singuri si sa vedeti ce obtineti.
P.S.: Atentie ! Vaza obtinuta e foarte usoara si nu va sustine buchete mari de flori cu cenrtul de greutate in partea de sus. Eventual puteti sa incercati sa ii dati stabilitate cu cateva pietre puse pe fundul sticlei.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

AddThis