23 sept. 2012

Cum sa reconditionezi scaune impletite

Materiale necesare:
-vopsea pentru lemn
-pensula
-pistol de vopsit (sau vopsea spray)
-şmirghel
-cârpă
-haine rele ( va garantez ca nu o sa scapati nevopsiti )
-diluant
-nailon  de protectie
-suficient spatiu de lucru (preferabil deschis su bine ventilat)



















Demontati şezutul din impletitura de cadrul fix al scaunului.


Cu şmirghelul indepartati vechiul strat de lac de pe cadru. 

Cu o cârpă curata stergeţi praful produs la şmirghelit. Înainte de a trece la pasul urmator legati căţelul, inchideţi pisica in casa si asiguraţi-va ca nu bate vântul. Intindeţi nailonul pe jos şi luaţi pistolul in mână. Acum să vedem cine e mai pistolar.

 Cu un pistol de vopsea sau vopsea spray puteti vopsi omogen suprafete mari si greu de vopsit cu pensula. Tineti pistolul la o distanta suficient de mare pentru a nu crea stropi prea grei care sa se prelinga pe materialul ce trebuie vopsit. Distanta ideala e de aproximativ 15 - 25cm, in functie de densitatea vopselei si reglajele pistolului. Faceti miscari lente, constante pe orizontala. Asteptati sa se usuce primul strat si veniti apoi cu un strat pe verticala. Daca considerati ca mai e necesar(ceea ce e foarte probabil) puteti sa aplicati un al treilea strat. E de preferat sa aplicati straturi mai subtiri si mai multe pentru o acoperire mai omogena.

Cu o pensula vopsiti cadrul. La fel ca si la impletitura va recomand sa vopsiti in mai multe straturi, si sa nu sperati ca un singur strat va fi de ajuns. Asteptati sa se usuce bine vopseaua inainte de a vopsi un al doilea strat. 

Dupa ce aţi terminat de vopsit asamblaţi scaunele si bucurati-va de ele.

PS: Am trecut ca material necesar şi diluantul. In caz ca nu v-aţi dat seama pentru ce e, o sa stiti cel târziu dupa ce aţi terminat de vopsit. Eu am folosit cam o treime de sticlă ca să imi spăl mâinile, picioarele, parul etc.. Dacă sunteti persoane mai atente din fire o sa va ajunga si mai putin, dar oricum e bine sa aveti suficient la îndemână, că nu se ştie peste ce se mai poate răsturna borcanul cu vopsea. Vorbesc din experienta ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

AddThis