2 dec. 2010

Fulgi de zapada din hartie

Pentru ca am intrat in decembrie si la noi nu a venit inca zapada, m-am gandit ca am putea noi decora casuta cu cativa fulgi de zapada artificiali. Sa incepem:

Materiale necesare:
-Hartie alba/transparenta
-Foarfeci
-Creion
-Raportor



Incepeti cu o coala patrata si pliati-o de-a lungul diagonalei. Aveti acum un triunghi dreptunghic (2). Pe acesta il mai pliati odata in asa fel incat unghiurile ascutite sa se suparapuna. (3)

Cu raportorul masurati unghiul de 90 de grade si insemnati unghiurile de 30 si de 60 de grade. De-alungul acestor unghiuri o sa pliam triunghiul existent. E foarte important sa lucrati cu atentie la acest pas , pentru ca, daca muchiile nu se ating perfect, o sa aveti o steluta cam deformata.

Acum trecem la partea creativa: desenati ce va trece prin cap. Puteti desena foarte colturos sau ondulat sau cum vreti voi. Pentru inspiratie pot sa va spun ca pe Flickr sunt grupuri intregi de oameni care fac minunatii dintr-o coala de hartie.
La decupare incercati sa tineti bine de straturile de hartie ca sa nu va fuga si folositi forfecute cat mai ascutite.

Si cam asta ar fi , cu putina rabdare puteti sa va umpleti casuta cu fulgi de zapada din hartie. Eu o sa lipesc câţiva pe fereastra, si o sa astept sa apara si pe la noi zapada adevarata.

Un comentariu:

AddThis